روش های افزایش راندمان دیزل ژنراتور

روش های افزایش راندمان دیزل ژنراتور

روش های افزایش راندمان دیزل ژنراتور

افزایش راندمان دیزل ژنراتور یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های طراحان و تولیدکنندگان دیزل ژنراتور می‌باشد. یقینا تمام کمپانی‌ها در تولید دیزل ژنراتور به دنبال بیشترین بازده ممکن می‌باشند. در موتورهای احتراقی و از جمله دستگاه دیزل قسمتی از انرژی سوخت به کار مفید تبدیل می‌گردد.  مابقی انرژی درون دیزل به شکل‌های گوناگون از جمله حرارت تلف می‌گردند. با شناخت عوامل محدود کننده راندمان دیزل و رفع عوامل محدود کننده می‌توان راندمان کلی دستگاه دیزل ژنراتور را افزایش داد. به غیر از عوامل داخلی دیزل که باعث اتلاف انرژی می‌گردد، عوامل محیطی نیز بر اتلاف انرژی دستگاه موثر می‌باشد.

عوامل محیطی دخیل در اتلاف انرژل دیزل ژنراتور

افت قدرت در اثر درجه حرارت هوا

با افزایش درجه حرارت هوا، هوا منبسط شده و حجم آن افزایش می‌یابد لذا جرم حجمی آن کاهش می‌یابد. در این حالت و هنگام تنفس موتور، حجم هوای کمتری وارد محفظه احتراق سیلندر موتور دیزل شده و به اصطلاح راندمان حجمی افت خواهد کرد. معمولاً قدرت موتور تا دمای ۲۹ درجه سانتیگراد محیط نصب دچار تغییر نمی‌شود. استفاده از خنک کننده‌های هوا (اینتر کولر و آفتر کولر) در دستگاه‌های دیزل جدید می‌تواند به جلوگیری از افت قدرت دستگاه دیزل در درجه حرارت بالا کمک کند که در مورد خنک کننده‌های هوا یا همان اینتر کولر و آفتر کولر در آینده بطور کامل توضیح داده خواهد شد.

افت قدرت در اثر ارتفاع عامل کاهش راندمان دیزل ژنراتور

هر چقدر ارتفاع محل نصب دستگاه دیزل ژنراتور بالاتر برود، فشار هوا نیز کاهش می‌یابد. کاهش فشار هوا باعث کم شدن نسبت هوای ورودی به موتور و در نتیجه کاهش قدرت خروجی موتور می‌گردد. وجود دمنده‌ها یا همان توربو شارژها، کمبود فشار هوا در ارتفاعات را جبران می‌کند که در آینده درمورد عملکرد توربو شارژها بطور کامل توضیح داده خواهد شد. در موتورهای بدون توربو شارژر، به ازای هر 100 متر ارتفاع از سطح دریا قدرت موتور حدود ۱% افت می‌کند.

افت قدرت در اثر رطوبت هوا

هنگامی‌که رطوبت هوا از حد معینی بیشتر شود مثلاً در زمان بارندگی و یا مه غلیظ، قدرت موتور دیزل نیز حداکثر تا 6 % کاهش می‌یابد.

سایر عوامل کاهش قدرت نامی موتور
  • پایین‌بودن ارزش حرارتی سوخت (اکتان پایین سوخت)
  • مناسب نبودن درجه روغن روان کاری
  • ایراد در سیستم خنک کننده (افت راندمان حرارتی)
  • معیوب بودن قطعات جانبی و متصل به موتور و …

راه‌های افزایش راندمان دیزل ژنراتور

کاملاً مشخص است که موتور محرکه دستگاه دیزل ژنراتور، موتور دیزلی آن می‌باشد. پس با افزایش راندمان موتور دیزلی می‌توان راندمان کلی دستگاه دیزل ژنراتور را افزایش داد. با پیشرفت‌های بسیار زیاد تکنولوژیک سازندگان موتورهای دیزل جدید سعی در کوچک کردن ساختمان و وزن و بالا بردن راندمان آن دارند. امروزه سازندگان از تکنولوژی‌های جدید برای افزایش راندمان و قدرت و کاهش وزن و سایز موتور، استفاده می‌کنند.

چندین نمونه از استفاده تکنولژیک در بهبود ساخت دیزل می‌باشد که راندمان موتور دیزل را افزایش می‌دهد:
ساختمان موتور

در موتورهای دیزل جدید با اصلاح در ساختمان قطعات متحرک و کاهش اصطکاک میان آنها سعی در پایین آوردن اتلاف انرژی اصطکاکی می‌شود و لذا راندمان موتور افزایش می‌یابد. در موتورهای دیزل جدید در هر سیلندر، تعداد چهار سوپاپ استفاده می‌گردد تا نرخ هوای ورودی و خروجی دود افزایش یافته و راندمان موتور افزایش می‌یابد.

توربو شارژ

توربو شارژها با دمش هوا به داخل سیلندر، راندمان حجمی را بالا برده و در نتیجه قدرت موتورهای دیزل دارای توربو شارژر نسبت به مدل‌های مشابه بدون توربو شارژر افزایش می‌یابد.

سیستم‌های جدید پاشش سوخت و کنترل الکترونیکی

سیستم‌های جدید الکترونیکی مدیریت پاشش پمپ انژکتور موجب تنظیم دقیق مقدار سوخت پاشیده شده نسبت به هوای ورودی و نیز تقسیم یکنواخت سوخت میان همه سیلندرها با فشار تزریق بالا می‌شود.

خنک کننده‌های هوای ورودی

اگر هوای کمپرس شده توسط توربو شارژر قبل از ورود به سیلندر خنک شده و حرارت آن گرفته شود، چگالی آن افزایش یافته و لذا دارای تعداد مولکول اکسیژن بیشتری در این هوای متراکم شده می‌باشد و باعث احتراق بهتر و قدرت بیشتر خواهد شد.

تامین تجهیز مولد

شرکت تامین تجهیز مولد تولید کننده دیزل ژنراتور با بیش از 10 سال سابقه در واردات و عرضه انواع دیزل ژنراتور ,
تامین و تجهیز نیروگاه های دیزلی و گازی , فروش و پشتیبانی در تامین و احداث نیروگاه های تولید پراکنده (DG) بر
پایه مولد های گازسوز آماده ارائه بهترین خدمات به مشتریان گرامی می‌باشد. این شرکت به عنوان نمایندگی رسمی
و انحصاری فروش و خدمات پس از فروش دیزل ژنراتور های كوپله فابريك در ایران فعالیت می کند.

 

افزایش راندمان دیزل ژنراتور, دیزل ژنراتور
نوشتهٔ پیشین
سیستم CHP برای تولید همزمان برق و حرارت
نوشتهٔ بعدی
راهنمای سرویس و تعمیر دیزل ژنراتور

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.