نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور

راه اندازی دیزل ژنراتور

راه‌اندازی اولیه محصولات از جمله راه اندازی دیزل ژنراتور به‌صورت رایگان بر عهده شرکت تامین تجهیز مولد خواهد بود. هزینه‌های نصب پس از بازدید و ارزیابی اعلام می گردد.

منظور از نصب،عملیات زیر میباشد:

  • راه اندازی دیزل ژنراتور در محل موردنظر مشتری در چهارچوب استاندارد و ظوابط فنی مورد تایید کمپانی سازنده.
  • انجام اتصال کابل‌های فرمان از ترمینال‌های برد موتور ژنراتور به تابلو کنترل دستگاه.(اجرا و تهیه کابل قدرت، تغذیه برق جزء تعهدات شرکت نمیباشد)
  • نظارت بر عملیات اجراء منبع اگزوز و لوله‌کشی خروجی (این بخش شامل دستگاه های فاقد کنوپی OPEN SET میباشد)
    راه اندازی و چکاب اولیه دستگاه.
  • آموزش رایگان اپراتور معرفی شده از طرف خریدار،در محل نصب دستگاه.

ارائه برگه اصالت دستگاه:

  • ارائه مدارک تحویلی به‌همراه دستگاه شامل دفترچه‌نگهداری، دفترچه‌گارانتی
  • ارائه نقشه‌موتورخانه، نقشه تابلو برق و جداول سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور و یا موتور ژنراتورهای گازسوز به مشتریان است .

ضمانت و گارانتی:

شرکت تامین تجهیز مولد کلیه‌محصولات خود را برای مدت زمان 12 ماه  و یا 1000 ساعت مطابق با مندرجات دفترچه گارانتی و شرایط کارکرد استاندارد کارخانجات سازنده ضمانت می‌نماید.

مواردی که شامل ضمانت و گارانتی میباشد:
  • شامل تعمیرات و تعویض قطعات در مدت زمان ضمانت و گارانتی بصورت رایگان و بدون دریافت هزینه تعویض و بهای قطعه میباشد.
مواردی که شامل ضمانت نمیباشد:
  • نصب دستگاه توسط افراد غیر مجاز. ( هر فرد یا شرکتی که خارج از شرکت تامین تجهیز مولد نسبت به نصب و راه اندازی دستگاه اقدام نماید)
  • انتخاب دستگاه جهت مصارف بزرگتر از ظرفیت کاری تعریف شده توسط سازنده دستگاه.
  • انتخاب دستگاه جهت مصارف کوچکتر از ظرفیت کاری تعریف شده توسط سازنده دستگاه.
  • نصب دستگاه در محل غیر استاندارد و آلوده به مواد شیمیایی و اسیدی که باعث خورندگی و پوسیدگی قطعات دیزل ژنراتور میشود.
  • تعمیر دستگاه توسط افراد متفرقه و غیر مجاز (بعد از پایان مدت گارانتی خریدار میتواند به اختیار خود از افراد غیر استفاده نماید)
  • عدم دقت در استفاده و سرویس،نگهداری و همچنین خرابی های ناشی از حمل و نقل و جابجایی دستگاه.
  • جوشکاری بر روی کلیه نقاط دستگاه و کمکی دادن. (باطری به باطری کردن بدون هماهنگی با واحد فنی شرکت) این عمل میتواند به برد کنترل دستگاه اسیب برساند.
  • حوادث غیر مترقبه مانند آتش سوزی،زلزله،سیل و….

رفع عیوب و نارسایی:

در صورت ایجاد هر گونه اشکال در کار مولدهای عرضه شده این شرکت،در کمتر از 24 ساعت در استان تهران و 72 ساعت در سایر استان ها تیم فنی تامین تجهیز مولد در محل حاضر شده و به رفع آن اقدام خواهند کرد.

آماده سازی:

نصب دیزل ژنراتور و راه اندازی دیزل ژنراتور از قوانین مشخصی پیروی می کند که باید به طور سختگیرانه ای به آن وفادار ماند تا تجهیزات به طور مناسبی کار کنند. اگر مبانی کار رعایت نشود هر نوع وسیله ای ممکن است متحمل خسارت یا اتفاقی غیرمعمول شود که البته دیزل ژنراتور نیز از این امر مستثنی نیست.

این راهنما موارد اصلی و عمده را برای دیزل ژنراتور با موتور، ژنراتور و کنترل پنل شرکت صنعتی ماه نیرو است. در مورد استفاده های ویژه، باید نیازهای ویژه کار مورد توجه قرار گرفته و قوانین و مقرارت مرتبط با آن باید رعایت شود.

الف) مکان دیزل ژنراتور

براساس اینکه چه کاری می خواهید انجام دهید باید تصمیم بگیرید که کجا دیزل ژنراتور را قرار دهید. هیچ قانون ویژه ای در انتخاب مکان وجود ندارد به جز بحث مجاورت با کنترل پنل و کاهش صدا. با وجود این مباحثی چون تامین سوخت، تهویه صحیح و مناسب محل، گاز خروجی، مسیر هوای گرم رادیاتور و صدا نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

برای طرح نصب دیزل ژنراتور فراموش نکنید که دیزل ژنراتور ممکن است مهمترین قسمت از ماشین آلات یک کارخانه باشد چرا که از خطوط تولید در صورت هر گونه ایرادی پشتیبانی نموده و امکان کار مداوم بخش های اساسی شرکت ها، کارخانجات یا بیمارستان ها را تضمین می نماید. انتخاب موقعیت دیزل ژنراتور باید براساس سایت طراحی شده انجام شود.

ب) ابعاد و طرح دیزل ژنراتور

به شرایط زیر بستگی دارد:

  • استاتیک

این شرایط مربوط به اندازه تجهیزات نصب شده با توجه به پیرامون آن است: مخزن ، کنترل پنل، محفظه کاهش دهنده صدا، باطری ها و غیره.

  • دینامیک

این شرایط مربوط به فضای هر مجموعه است که نگهداری و حذف احتمالی را امکان پذیر می نماید.

یک متر فضا برای دیزل ژنراتور در نظر گرفته می‌شود. چون حداقل امکان برای مسئله حفظ و نگهداری به طور آزادانه فراهم آید. مطمئن شوید که درهای محفظه می‌توانند به طور کامل باز شوند و تجهیزات به سادگی برای حفظ و نگهداری قابل دسترس هستند.

  • ساختمان

طراحی مختلف اتاق می تواند برای مکان دیزل ژنراتور مورد توجه قرار گیرد.

اگر میزان صدا و میزان سرعت مهم نباشد دیزل ژنراتور می تواند در زیر یک مکان ساده نصب شود برای اینکه از آن در برابر شرایط آب و هوایی مانند برف، باران، طوفان و غیره محافظت کند.

اگر سطح صدای کمتر و شروع کار با سرعت ژنراتور اهمیتی اورژانسی دارد یا در محلی است که حساسیت به سر و صدا وجود دارد باید توجه ویژه ای را به ساخت اتاق مبذول داشت که حداقل ۲۰ سانتی متر قالب بتونی دارد و با ماده عایق ضد آتش مانند پشم سنگ پوشیده شده باشد.

توجه : ضد حریق بودن مکان برابر با قانون ساختمان باید مورد توجه قرار گیرد.

  • فونداسیون
    دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور در موقع کار دارای میزان زیادی لرزش است که برای همین آن را با قطعه ای بتونی تحت کنترل درمی آورند. بعضی از دیزل ژنراتورها دارای بخشی هستند که آنها را بی نیاز از ساخت قطعه ویژه بتونی می نماید. قطعه بتونی، پریز ، ورودی و خروجی هوا باید براساس ابعادی که توسط گروه طراحی تعیین شده است مشخص شود.

  • منفذ

اتاق دیزل ژنراتور چند منفذ ورودی اساسی برای کار دارد.

یک در با پایه ستونی برای انتقال ژنراتور و لوازم جانبی آن به داخل اتاق یا خارج کردن از اتاق

منفذ تهویه (راه ورودی برای هوای تازه، راه خروجی برای خروج هوای گرم) به اندازه ای که هوا در مسیر آلترناتور و موتور دمیده شود. اندازه آن بستگی به قدرت ژنراتور نصب شده، شرایط کلی آب و هوایی، سیستم انتخابی خنک کنندگی و سیستم ضدصدای احتمالی دارد.

لوله خروجی، خطوط سوخت و کابل های برق

  • بالابری

به طور معمول تجهیزات بالابری بخشی از ساختار ساختمان می باشند و باید شامل بلوک متحرک و ریل میله ای آب بندی شده به دیوارها و سقف باشد تا کار هدایت و جابجایی ساده تر شود. معمولا در قسمت بالا در امتداد محور ژنراتور به سمت در قرار گرفته است.

  • ضد صدا

بهترین نسبت کیفیت به قیمت زمانی حاصل می شود که ضد صدا بودن بخشی از طراحی مقدماتی اتاق باشد. از سوی دیگر اگر ویژگی ضد صدایی به اتاق موجود افزوده شود به ناچار بزرگتر می شود و این البته خوب نیست. دو روش برای ایجاد ویژگی ضدصدایی اتاق دیزل ژنراتور استفاده می شود.

۱- عایق : هدف آن اجتناب از حرکت صدا با ایجاد جرم و ضخامت کافی از طریق دیوارهاست.

۲- جذب : انرژی صوتی توسط مواد ویژه ای جذب می شوند و میزان طنین کاهش می‌یابد. برای اتاقک ضدصدا منافذ باید بزرگتر باشند و به طور دقیقی طراحی شده باشند تا تهویه مناسبی را ایجاد کنند. بدون اینکه صدایی اضافه امکان یابد تا از طریق این منافذ جریان یابد. در ضدصدایی که به طور مناسب طراحی شده است نیاز است.

مطالب عمومی

  • ساختار ساختمان: قالب بتونی یا بلوک های بتونی حداقل ۲۰ سانتی متر باید ضخامت داشته باشد.
  • هنگامی که دیزل ژنراتور نزدیک مناطق حساس نصب می شود باید فوندانسیون ضدلرزشی در زیر آن باشد.
  • دیوارها و سقف ممکن است با مواد جاذب مانند سنگ پشم در یک خط پوشیده شده باشد.
  • انتخاب یک یا بیشتر صداخفه کن مناسب
  • انتخاب درهای ضدصدا متناسب با سطح صدای مورد نیاز
  • تضعیف کننده های صدایی باید در منافذ ورودی و خروجی نصب شوند.

ضدصدای ژنراتور با استفاده از ابزارهایی مانند استفاده از کانوپی سطح صدا را به 75 دسی بل در یک متری می رسانند یا اتاقک ضدصدا، تضعیف کننده صدا بر روی ورودی هوا در حدود یک متر طول، درهای ضدصدا، صداخفه کن خروجی 30 دسی بل . سطح صدای خروجی: 75 دسی بل در حدود 1 متر.

نصب و راه اندازی

راه اندازی دیزل ژنراتور و سایر محصولات به صورت رایگان بر عهده شرکت تامین تجهیز مولد خواهد بود