دیزل ژنراتور

اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور ⚡

اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور به دستگاهی گفته می‌شود که قابلیت تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی را دارا می‌باشد. به عبارتی موتور دیزلی درون آن، حرکت چرخشی (انرژی مکانیکی) را به وجود‌ آورده و ژنراتور موجود نیز این انرژی را تبدیل به برق (انرژی الکتریکی) می‌کند. ساخت این دستگاه تحولی شگرف در صنعت برق بوده است. این دستگاه‌ها منبع بسیار مناسبی جهت تولید برق اضطراری در شرایط بحرانی هستند. برای بررسی بیشتر، لازم است با اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور بهتر آشنا شویم:

1. موتور دیزل

 موتور حکم جان دستگاه را دارد و از مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور می‌باشد. وظیفه این بخش، تامین منبع انرژی مکانیکی اولیه لازم برای کار دستگاه است و به کمک توان مکانیکی که موتور فراهم می‌کند، می‌توان حداکثر توان خروجی ژنراتور را بدست آورد. سوخت مورد استفاده در موتور می‌تواند بنزین، نفت پروپان، گازوئیل و … باشد که اغلب رایج‌ترین آن‌ها گازوئیل است. قبل از انتخاب یک موتور خوب برای استفاده باید به تولیدکننده آن، نحوه کار موتور و نحوه نگهداری آن توجه داشت.

موتور دیزل2. ژنراتور

ژنراتور نیز از اصلی‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور شناخته می‌شود که تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی وظیفه این بخش است. این بخش انرژی اولیه خود را از موتور گرفته و به سبب حرکات نسبی قطعات متحرک آن، میدان‌های مغناطیسی و الکتریکی ایجاد شده که منجر به تولید برق می‌شود.

3. سیستم سوخت‌رسانی

مخزن و فیلتر سوخت جزو سیستم سوخت‌رسانی این سیستم محسوب می‌شوند که به ترتیب وظیفه نگهداری سوخت و پاکسازی سوخت قبل از ورود به موتور را برعهده دارند. حجم این مخزن‌ها بستگی به نوع موتور دیزلی به کار گرفته شده متغیر می‌باشد.

4. رگولاتور ولتاژ

یکی دیگر از اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور رگولاتور ولتاژ(Voltage regulator) آن است. که به منظور کنترل نوسانات برق و تنظیم ولتاژ از یک دستگاه نیمه رسانایی به نام رگولاتور استفاده می‌شود. رگولاتور ولتاژ مانع آسیب رسیدن به المان‌های موجود در مدار می‌شود و در انواع رگولاتور ولتاژ خروجی ثابت (مثبت و منفی) و رگولاتور ولتاژ خروجی متغیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رگولاتور ولتاژ5. سیستم روغن ژنراتور

از فیلتر روغن و هوا به جهت تمیز کردن روغن و هوای موجود در دستگاه از گرد و غبار استفاده می‌شود. به منظور بالا‌بردن طول عمر و میزان کارایی قطعات در حال حرکت در دستگاه لازم است تا هر چند وقت یک‌بار روغن‌کاری صورت گیرد. بسته به حجم دستگاه، لازم است این کار هر چند ساعت یک‌بار تکرار شود و نیز هر چند وقت یک‌بار روغن مصرفی تعویض گردد.

6. سیستم شارژ باتری دیزل ژنراتور

در این سیستم، شارژر باتری علاوه بر شارژ کامل باتری دیزل ژنراتور، مانع از بیش از حد شارژ شدن آن نیز شده و از جوش آوردن اسید باتری نیز جلوگیری می‌کند این کار موجب افزایش طول عمر باتری خواهد شد. در این بخش معمولا از دو نوع باتری خشک یا اسیدی استفاده می‌شود. بنابراین میتوان گفت سیستم شارژ باتری نیز از مهم ترین اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور می باشد.

7. سیستم خنک‌کننده

به منظور جلوگیری از داغ شدن طولانی مدت دیزل ژنراتور و انتقال گرمای حاصل از کارکرد آن به خارج از دستگاه، لازم است از یک سیستم خنک کننده جهت تهویه هوای موجود در اطراف دستگاه استفاده شود.

8. سیستم خروج دود

سیستم دود که یکی از اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور می باشد بخشی است که در قسمت خروجی موتور تعبیه شده است تا دودهای سمی تولید شده توسط دیزل ژنراتور را به خارج منتقل کند.

9. سیستم کنترل

از دیگر اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور می توان به سیستم کنترل اشاره کرد. این قسمت مرکز فرمان دیزل ژنراتور نامیده می‌شود که کنترل الکتریکی کل سیستم را به عهده دارد و میزان کارکرد و مشکلات موجود در دستگاه را اطلاع رسانی می‌کند.

10. سکوی اتصال دیزل

به منظور اتصال کلیه اجزای تشکیل‌دهنده دیزل ژنراتور در کنار هم از قطعه‌ای به‌نام سکوی اتصال استفاده می‌شود و قطعات رو آن نصب می‌شوند.

تامین تجهیز مولد

شرکت تامین تجهیز مولد تولید کننده دیزل ژنراتور با بیش از 10 سال سابقه در واردات و عرضه انواع دیزل ژنراتور ,
تامین و تجهیز نیروگاه های دیزلی و گازی , فروش و پشتیبانی در تامین و احداث نیروگاه های تولید پراکنده (DG) بر
پایه مولد های گازسوز آماده ارائه بهترین خدمات به مشتریان گرامی می‌باشد. این شرکت به عنوان نمایندگی رسمی
و انحصاری فروش و خدمات پس از فروش دیزل ژنراتور های كوپله فابريك در ایران فعالیت می کند.

نوشتهٔ پیشین
مزایای استفاده از دیزل ژنراتور چیست؟⚡
نوشتهٔ بعدی
نکات مهم برای خرید دیزل ژنراتور ⚡

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.