مزایا و معایب موتور های سنکرون
موتور های سنکرون یا همگام به موتورهایی اطلاق میشود که درآنها روتور حتی زمانیکه مقدار بارمکانیکی تغییر میکند بهطورثابت میچرخد. پس دارای سرعت ثابتی است. سنکرون در واقع واژه ای انگلیسی به معنای همگام سازی یا همزمانی می باشد.
مزایای موتورهای سنکرون
- موتورهای سنکرون سرعت بالایی دارند از این رو در دستگاه هایی که نیازمند کار با سرعت بالا هستند، به کار می روند. از این موتورها عمدتا برای قدرت های بالاتر از یک اسب بخار استفاده می گردد.
- دارای ضریب قدرت قابل تنظیم بوده و قابلیت کار با ولتاژ بالا را دارند.
- راندمان بالا و قابل توجه را می توان یکی از مشخصه ها و مزایای موتورهای سنکرون دانست. این موتورها موجب افزایش استفاده از آن در صنعت گردیده است.
- با تحریک مطلوب، هیچ توان راکتیوی مصرف نمیکند و فقط مصرف کننده ی توان اکتیو است. از این موتورها میتوان در قالب مولد توان راکتیو جهت افزایش ضریب قدرت خط بهره گرفت.
- با منبع تغذیه متناوب یا AC سه فاز تغذیه میگردند. و پس از شروع به کار با سرعت سنکرون ، منبع تغذیه مستقیم یا DC به رتور وصل میشود که تلفات آن بسیار ناچیز است.
معایب موتورهای سنکرون
- این نوع موتور حساسیتی به نوسانات و تغییرات ولتاژ نشان نمی دهد و سرعت ثابتی که دارند اصلا قابل تنظیم نیست.
- ایراد اصلی این موتورها را می توان خود راه انداز نبودن آنها عنوان کرد و لذا برای راه اندازی نیاز به رتور مخصوص و یا یک محرک خارجی دارند.
- نداشتن گشتاور راه اندازي
- پيچيدگي ساختمان
- قيمت بالا و نياز به تعمير و نگهداري بیشتر
تا اینجا با برخی از مزایا و معایب موتورهای سنکرون آشنا شدید. حالا میخواهیم با نحوه ی راه اندازی و کاربرد موتورهای سنکرون آشنا شویم.
راه اندازی موتورهای سنکرون
برای راه اندازی داخلی موتورهای سنکرون، استفاده از رتور قفس سنجابی مرسوم است. جهت راه اندازی خارجی این موتورها با استفاده از یک محرک خارجی موتور سنکرون راه اندازی می شود و سپس محرک را خاموش کرده و از سیستم جدا می کنند.
کاربردهای موتور سنکرون
موتورهای سنکرون غول پیکر در کمپرسورها و سایر دستگاه های صنعتی عظیم به کار می روند. از نوع کوچکتر این موتورها نیز که توانی کمتر از یک اسب بخار دارند در درایو ها نظیر تلویزیون های قدیمی، رادارها و… بهره می گیرند. از موتور های هیسترزیس که نوعی از موتور سنکرون هستند در ساخت ساعت استفاده می شود. به طور کلی می توان اینگونه بیان کرد که ماشین های سنکرون در تجهیزاتی که به طور یکنواخت کار می کنند و نیازمند سرعت ثابت هستند کاربرد دارند.
تامین تجهیز مولد
شرکت تامین تجهیز مولد تولید کننده دیزل ژنراتور با بیش از 10 سال سابقه در واردات و عرضه انواع دیزل ژنراتور ,
تامین و تجهیز نیروگاه های دیزلی و گازی , فروش و پشتیبانی در تامین و احداث نیروگاه های تولید پراکنده (DG) بر
پایه مولد های گازسوز آماده ارائه بهترین خدمات به مشتریان گرامی میباشد. این شرکت به عنوان نمایندگی رسمی
و انحصاری فروش و خدمات پس از فروش دیزل ژنراتور های كوپله فابريك در ایران فعالیت می کند.
آخرین دیدگاهها