سازوکار شارژ باتری دیزل ژنراتور
سازوکار شارژ باتری دیزل ژنراتور چگونه است؟ همان طور که می دانید باتریها وظیفه تامین توان جهت استارت دیزل ژنراتور را بعهده دارند. در ژنراتور های دیزلی و گاز سوز به دلیل مصرف برد کنترل , استارت و قطعات جانبی باطری ها شروع به خالی شدن خواهند کرد در نتیجه نیاز است که باطری ها شارژ شوند. برای زمان خاموشی موتورشارژ های الکترونیکی وجود دارند که این کار را انجام می دهند. در زمان روشن بودن موتور نیاز در موتورهای کوچک دینام و در موتور های بزرگتر نیز همان شارژ های الکترونیکی این وظیفه را به عهده خواهند داشت. برای اشارژ باتری دیزل ژنراتور باید استهلاک باطریها به کمترین میزان خود برسد. همچنین باطریها همیشه پر و آماده استفاده باشند. قبل از معرفی ولتاژ شارژ باطری و آپشن های یک شارژ باطری در مورد انتخاب آمپر شارژ باطری توضیحاتی را ارائه دهیم.
معرفی واحد آمپر ساعت (َa.h) و ظرفیت باطری ها
آمپر شارژرهای باطری بستگی به آمپرساعت باطری دارد؛ زمانیکه یک باطری 60 آمپرساعت باشد،اگر یک مصرف کننده 60 آمپری داشته باشیم، این باطری میتواند آن را یکساعت تعذیه کند. اما در واقعیت باطریها یک منحنی شارژ و دشارژ دارند؛ میزان آمپردهی باطری را در زمانهای تخلیه محتلف نمایش میدهند. برای مثال در حالت تئوری شما از یک باطری 60 آمپر ساعت در نیم ساعت میتوانید 120 آمپر مصرف کنید. در وافعیت چون در زمان کم این آمپر را مصرف میکنید میزان آمپردهی باطری کم از این مقدار خواهد بود. زیرا ولتاژ باطری مثلا بعد از دهدقیقه شروع به افت خواهد کرد. در نتیجه شما عملا نمیتوانید تمام الکترونهای ذخیره شده در باطری را خارج کنید. در صورتی که از یک باطری 60 A.H جریان 6 آمپر بکشید این باطری 10 ساعت نیاز شما را به صورت تئوری برطرف خواهد کرد.
چون در بازه زمانی بزرگتری این جریان را مصرف کردید درنتیجه ممکن است بیشتر از 10 ساعت باطری خود را داشته باشد. البته همه این مواد مطرح شده با پیش فرض نو بودن باطری مطرح شده است. حال آن که تعداد دفعات شارژ و دشارژ ,شرایط نگهداری ,شرایط دمایی و… روی کارکرد و عملکرد باطری تاثیر دارند.
راهنمای انتخاب آمپر شارژر شارژ باتری دیزل ژنراتور
ابتدا باید مصرف حدودی آمپر باطری در یک ساعت را بدانیم. مثلا در موتورهای دیزلی بردهای کنترل و گاورنر در صورت برقیبودن و در موتورهای گازسوز علاوه بر گاورنر و برد کنترل , سیستم جرقهزن نیز آمپر قابل توجهی مصرف خواهد کرد. پس برای انتخاب شارژر باطری میبایست ظرفیت باطری و مصرف جاری باطری مد نظر قرار گیرد. یعنی اگر یک باطری 150 آمپرساعت دارید, اگر از یک شارژ 5 آمپری برای این باطری استفاده کنید, در بهترین حالت 30 ساعت زمان برای شارژ باتری نیاز دارد.
اگر 4 آمپر مصرف برای حالت جاری این باطری در نظر بگیرید, این باطری 150 ساعت طول خواهد کشید تا شارژ کامل شود. در نتیجه حتما با یک شارژر 5 امپر مسلما در این مورد به مشکل برخواهیم خورد حال این موضوع را با یک شارژر 10 امپر بررسی خواهیم کرد حال با فرض بالا 10 امپر منهای 4 امپر جریان شارژ ما 6 امپر خواهد بود که حدودا 25 ساعت تا شارژ کامل زمان خواهد برد اما توصیه ما این است که شارژر خود را به گونه ای انتخاب کنید که زیر 24 ساعت باطری شما به شارژ کامل برسد. در این مورد استفاده از یک شارژر 15 آمپر توصیه خواهد شد.
راهنمای انتخاب ولتاژ شارژر باطری :
در موتور های کوچک از یک باطری 12 ولتی استقاده می شود. در نتیجه برای شارژ نیز از یک شارژر 12 ولتی استفاده می شود . اما در موتور های بزرگتر به دلیل بالا بودن امپر مصرفی از ولتاژ 24 ولت استفاده میشود تا آمپر مصرفی پایین آورده شود. در این مواقع شارژر های 24 ولت مورد استفاده قرار میگیرند .
تفاوت های اساسی شارژر باطری و منبع تغذیه :
منبع تغذیه، منبعی برای تامین ولتاژ ثابت برای مصرفکنندهها میباشد که صرفا وظیفه تامینولتاژ یکنواخت با یک جریاننامی مشخص دارد. البته اساس تولید ولتاژ در منابع تعذیه و شارژر های سوئچینگ یک چیز می باشد . در سیستمهایی که از باطری استفاده میکنند مسلما نگهداری باطری امری مهم محسوب میشود. در صورتیکه مشکلی برای باطری پیش بیاید حتما سیستم به مشکل جدی بر خواهد خورد.
پس شارژری که به این باتری ها متصل میگردد باید دارای خصوصیاتی از قبیل شارژ نگهداری (Float) شارژ سریع(Boost) و شارژ اولیه باشد. این باتری باید بتواند به صورت اتوماتیک میان دو مورد اول یعتی شارژ نگهداری و شارژ سریع سوییچ کند. همچنین قابلیت محدودسازی جریان در هنگام شارژ باتری ها را داشته باشد تا جریان بیش از حد در حین شارژ موجب تخریب باتریها نشود.
به طور قطع این امکانات در یک منبع تغذیه پیشبینی نمیشود. زیرا خروجی منابع تغذیه به طور مستقیم به بار متصل است و بعد از آن باتری موجود نیست. پس نیازی به این سه حالت نیست و یک منبع تغذیه اگر از نوع متغییر نباشد همیشه دارای یک ولتاژ ثابت در پایانههای خروجی خود است.
در شارژر هم به کمک دراپرهای دیودی ولتاژی را که تحویل بار میدهند تقریبا ثابت و در محدودهی مجاز تغییرات ولتاژ بار نگاه میدارند تا در هنگام شارژ سریع که ولتاژ بیشتری به باتری اعمال میگردد آسیبی به بار نرسد.
برندهای معتبر شارژر باطری در بازار :
شارژر دیپسی انگلیس (dse charger) از با کیفیتترین برندهای موجود در بازار است. این شارژر دارای حالت boost یا شارژ سریع است. همچنین در بعضی مدلها قابلیت اتصال به کامپیوتر برای تعریف ولتاژهای شناور و دورهای و پارامترهای مربوط به شارژ را دارند. شارژرهای دیتاکام (datacome)و انکو(enko) ترکیه و همچنین شارژهای ایرانی و چینی از برندهای معتبر شارژر باطری در بازار است.
تامین تجهیز مولد
شرکت تامین تجهیز مولد تولید کننده دیزل ژنراتور با بیش از 10 سال سابقه در واردات و عرضه انواع دیزل ژنراتور ,
تامین و تجهیز نیروگاه های دیزلی و گازی , فروش و پشتیبانی در تامین و احداث نیروگاه های تولید پراکنده (DG) بر
پایه مولد های گازسوز آماده ارائه بهترین خدمات به مشتریان گرامی میباشد. این شرکت به عنوان نمایندگی رسمی
و انحصاری فروش و خدمات پس از فروش دیزل ژنراتور های كوپله فابريك در ایران فعالیت می کند.